CET4--新视野RW1知识点复习

Unit 1

1. 我们不仅通过网上学习学了英语,而且学会了弥合两种文化之间的鸿沟。(not only... but also)

2. 这些工人不仅收入很低,而且他们笨重和难做的工作不被人注意和察觉。(not only... but also)

3. 有些老师对网上学习非常热情(enthusiastic),而另一些老师对此却不怎么积极。(use "while" to introduce information that contrasts with the main clause)

4. 这所大学强调理论的重要性,那所大学强调自己动手的重要性。(use "while" to introduce information that is different from the main clause)

5. 学生们在暑假期间也能进入图书馆。(access to)

6. 学生参加在线语言课程学习,学生父母和教师则被要求对其学习活动给予意见。(participate in)

7. 居住在以英语为母语的家庭里是提高英语水平、认识另一种文化的理想途径。(an insight into)

8. 为了跟上师生不断变化的需求,在线课程进行了改进。(keep up with)

9. 她很生气,真想冲他吼,但还是决定让自己不要失控。(feel like doing)

10. 政府要采取什么行动来控制目前的局势还很不明朗。(far from)

11. 小女孩感到很尴尬,觉得难以用英语与他人交流。(communicate with)

12. 这几点我想引起你们注意。(a couple of)

13. 既然我们对彼此的了解更深了一层,我们相处起来就更融洽了。(now that)

14. 我在昨天的报纸上偶然看到了一个有趣的故事。(come across)

15. 他们有很多课堂活动,并且还要参加在线讨论。(in addition)

16. 周末我呆在家里,反思所发生的一切。(reflect on)

17. 诊所设备齐全,能为社区人民提供基本的医疗保障。(provide...for)

18. 显然她最终所做出的决定受到了很多因素(factor)的影响。(play a role in)

19. 制定计划时,我们应考虑到工作中会出现一些意料不到的变故。(allow for)

20. 现阶段我们的技术是比较先进,但其他国家正在赶上我们。(catch up with)

21. 如果谁有更好的想法,请说出来。(speak up)

22. 孩子们没有认识到吸烟的危害。(aware of)

23. 在线课程系统(system)过去不但用起来麻烦,而且效率也不高。(not only...but also)

24. 这房子太旧了,所以我认为它不值那么高的价钱。(be worth)

25. 在你做出最终决定之前,有许多网络课程值得先去看一看。(be worth)

Unit 2

1. 客人到达时,外交部长在门口迎接他们。(as introducing a clause for an action happening at the same time)

2. 我到达邮电局时,才发现自己把信留在家里了。(as introducing a clause for an action happening at the same time)

3. 走在街上时,他碰到了以前的老师,老师如今退休了(retire)。(while +-ing introducing another action happening at the same time)

4. 在赞成你文章的主要观点的同时,我得指出里面的某些由于粗心大意而犯的错误。(while +-ing introducing another action happening at the same time)

5. 他们在市中心有一栋房子,在郊区(suburb)有一栋别墅(villa)。(as well as)

6. 父母应该认识到,自己的孩子不仅是孩子,而且还是独立的个体(individual)。(as well as)

7. 两周前我写信问那所网上学校如何买到课本,他们的回答咄咄逼人,让我很生气。(make one's blood boil)

8. 想到他们期终考试舞弊(cheat)我就生气。(make one's blood boil)

9. 也许听听轻音乐会消除你心中的一些不安。(knots in one's stomach, get rid of)

10. 我们需要抛弃这样的想法,即完全听父母话的孩子就是好孩子。(get rid of)

11. 新闻里满是大学毕业生(graduate)工作变换太多而麻烦多多的故事。(full of)

12. 许多父母承认理解自己的孩子有困难。(relate to)

13. 如果你想做个好家长,你就需要有耐心,保持与孩子的交流畅通。(lines of communication)

14. 你需要做的第一件事就是敞开心扉与邻居交流。(lines of communication)

15. 他伸手去抓酒瓶,但并没有喝,而是将它推过桌面给她。(reach for)

17. 她需要安静地坐下来,休息休息,好好想想他所说的话。(in peace and quiet)

18. 他每天走着去工作,就像他父亲曾经做过的那样。(the way)

19. 今天,35%的英国男人愿意做家务,而10年前是20%。(as opposed to)

Unit

1. 你应该经常锻炼,即使每天只锻炼10分钟。(even though + clause)

2. 有时候即使你不愿意,也必须把你的工作做好。(even though+ clause)

3. 儿童在学习新东西时需要多加鼓励。(when + non-finite clause; encouragement)

4. 年幼时他住在一个小山村里。(when + non-finite clause)

5. 我一定要让他意识到自己的错误。(see to it that)

6. 请你务必在周末前完成这项工作。(see to it that)

7. 他们认为最好在受伤者苏醒过来之前报告警察。(inform; come to)

8. 在我们去该国北部地区的旅途中,该地区爆发了疾病。(break out)

9. 你要长大成为淑女,而淑女不能说粗话。(grow up)

10. 在中国西部的沙漠上出现了一座全新的城市。(grow up)

11. 系主任休假期间,那年轻人接过了他的职责。(take over)

12. 如果你不能出席晚宴,你应该尽早打电话。(make it)

13. 我必须赶10点的火车,但我怕赶不上。(make it)

14. 既然孩子都离开了家,我们可以搬到小一些的房子去住。(now that)

15. 我们错过了最后一班公共汽车,只得开始步行回去。(start out)

16. 当妻子洗衣服时,做丈夫的就负责烧饭。(see to)

17. 已有这么多投诉,经理会立刻解决这个问题。(complaint; see to)

18. 我不想让你遭受更多的麻烦。(subject...to)

19. 这些产品在出厂前会经过严格测试。(subject ... to)

20. 他昨晚的表演在某种程度上是一大成功,尽管有些人不这么认为。(in some way)

21. 这件工作需要极大的耐心,因此我认为他不合适。(call for)

22. 用餐完毕时,他们叫女招待过来,又要了咖啡。(call for)

Unit 4

1. 董事长对这件事非常生气,以至于他把当时在办公室的每一个人都责骂了一顿。(so... that)

2. 处境如此糟糕以至于他在考虑要离开这家公司。(so...that)

3. 意识到自己不懂他们的语言,他开始用手势跟他们交流。(communicate, gesture, using a V-ing structure)

4. 在求职面试中留下一个好印象如此重要,你必须保持你的最佳状态。(job interview , at one's best, so...that)

5. 在运动场上行动比言语更为响亮。(playing field, speak louder than)

6. 一些已婚妇女认为"一见钟情"是不成熟的表现。(married women, sign)

7. 所提供课程的范围包括从数学到英语,从音乐到现代艺术。(range from... to)

8. 他们认为他们之间的关系是以相互尊重(mutual respect) 为基础的。(base upon)

9. 这所学校的成功之处在于他们的教学材料与每个学生的需求相吻合。(what make...successful, match)

10. 你能把收音机音量调小一些吗?那么大的声音简直要把我逼疯了。

11. 缺乏锻炼和饮食不良(poor diet)是他身体不好的原因。(lack of, account for)

12. 你年纪不小了,对吸烟应该自己要拿定看法了。(make up one's mind)

13. 他拿不定主意是去还是不去,所以他征求了他父亲的意见。(make up one's mind)

14. 不管我们是否意识到,我们有时会以貌取人。(consciously or unconsciously,judge by appearances) Unit 5

1. 在文化水平低的地方, 他们用图片说明预防艾滋病的方法。(Use an attributive clause)

2. 在有些国家,HIV阳性患者感觉到种种社会压力,因而不得不放弃工作。(Use an attributive clause)

3. 尽管联合国付出了很多努力,毒品交易(drug traffic)仍然继续增长。(despite)

4. 尽管已采取措施推动与艾滋病的斗争, 艾滋病仍然是一种流行性疾病, 有可能夺去一代人的生命。(despite)

5. 约翰在预选赛中得了第一,高兴得跳了起来。(win the first place)

6. 分发有关艾滋病的宣传品在青少年教育中起着至关重要的作用。(pass out)

7. 鉴于感染艾滋病病毒的人数日益增多, 政府实施了阻止艾滋病传播的计划。(in face of)

8. 南非将参与宣传艾滋病信息和知识、支持和关爱已感染人群和受影响(affect)人群。(join in)

9. 大多数人认为解决这个问题最简单的办法是尽量避开它。(solution to)

10. 多数建筑商提出别的办法来解决经费(fee) 问题。(solution to)

11. 市议会(council) 正采取紧急措施以预防市中心洪水泛滥。(guard against)

12. 他离开时匆匆忙忙,几乎忘了大衣。(in one's haste)

13. 在你打电话之前,我已经得到了消息,但还是谢谢你。(prior to)

Unit 6

1. 我喜欢有安妮陪着,吉米也喜欢。("so" used to add that what has just been said is also true about someone or something else)

2. "我们当中没人知道我们将在这里呆多久。" "我也不知道。" ("neither" used to show that a negative statement is also true about another person or thing)

3. "如果我丈夫没有前途,"她说,"那么我孩子也没有。" ("nor" used after a negative statement in order to introduce another negative statement containing a similar kind of information)

4. 即使政府度过了这场危机,他们仍然面临着巨大的问题。("even if" used to emphasize that something will still be true if another thing happens)

5. 每天整整四小时持续不停地运送垃圾, 他想象不到其中能有乐趣。(solid hours)

6. 她乐于从事人们需要的服务, 挨家挨户帮助照料生病的孩子。(make the rounds)

7. 人人都是平等的,我们要求既尊敬经济学家,也要尊敬垃圾清理工。(call for)

8. 与人们的看法相反,我喜欢垃圾工这项工作。(contrary to)

9. 我不为当垃圾工感到惭愧,可我也不会逢人就吹嘘这件事。(ashamed of, go around)

10. 事实上,在我读他的文章之前,我既不知道这位女演员是什么地方出生的,也不知道她在哪里受的教育。(neither ... nor)

11. 男孩不敢正视母亲,因为他没有履行不与那些男孩交往的承诺。(look somebody in the eye, stay away)

12. 他认为诗人试图在诗中赞扬老虎的威力,我想这一论点是站不住脚的。(hold water)

13. 宿敌可以成为新友,哪怕他们的国家利益不完全一致。(even if)

14. 我只做让我兴奋的工作,哪怕它意味着失去(turn down)很多钱。(even if)

15. 这车跑了那么多英里怎么还能好好的?(stay in)

16. 当然,他们还没有从学校回来。但别忘了,现在才三点钟呢。(after all)

17. 你不能够转来转去这样询问(inquiry),除非你带上一名警察。(go around)

18. 第二天,在法庭(court)上,那个女人进一步告诉法官,她的邻居还曾入室行窃好几次。(go a step further)

Unit 7

1. 我想今晚我情愿呆在家里不出去。(rather than)

2. 与其整日开着车子到处找地方停车,你为何不乘公交车上班呢?(rather than)

3. 不幸的是她在爬山时把一条腿摔断了。(have + object + V-ed)

4. 在我把这篇文章(essay)交给李教授前,我应该请人把它润色一下。(polish, have + object + V-ed)

5. 警方召开会议讨论分析(analyze)过去几个月中多起抢劫案的细节。(the details)

6. 在法庭(court)上,她请求法官宽恕自己的丈夫。(have mercy on)

7. 我把自己的电话号码给别人总是很谨慎的。(cautious)

8. 看到小女孩向自己走来,他站了起来,递给了她一本书。(get to one's feet)

9. 他写的书总是很受青年人欢迎(popular),这本书也不例外。(exception)

10. 在调查(survey)中他们发现大部分人不主张使用暴力。(advocate)

11. 作者说这本书是为年龄在5-7岁的儿童写的。(intend)

13. 老实说,我希望能看到你取得你有能力取得的成就。(capable)

14. 持械抢劫的受害者只有在肯定抢劫犯消失在黑暗的街道之后才敢呼救。(the victims of armed attacks, not... until, fade)

15. 他脸色苍白,就好像在街上被人抢劫过似的。(as if, rob)

16. 我不假思索地转过身,在愤怒和恐惧中开了枪。

17. 我们珍惜自己行动的自由,劳动的果实和我们的生命。(hold dear)

18. 唯一的可能性是这两起谋杀案都是由同一个人干的。(commit)

19. 政府宣布了在年底前增加五万个工作岗位的打算。(intention, create)

20. 我看到两个男子面对面站在那儿,一句话也没有说。(face to face)

Unit 8

1. 他创作的诗很洗练,这是让我最着迷之处。(with an attributive clause) (simplicity; fascinating)

2. 说到找工作,读过大学的人有很大优势。(with an attributive clause) (advantage; when it comes to)

3. 他工作越辛苦,就越感觉快乐。(with "the more/less..., the more/less" structure to say that if a particular activity increases, another change happens as a result)

4. 一般来说,一个人年纪越大,就越有经验。(with "the more/less..., the more/less" structure to say that if

a particular activity increases, another change happens as a result)

5. 总统40分钟的演说被掌声反复打断。(applaud)

6. 这个职位的合适人选必须显示出独立工作的能力。(capacity)

7. 河谷土地肥沃,好收成是十拿九稳的事。(fertile; certainty)

8. 除非是急事,白天请不要打搅我。(disturb; emergency)

9. 经过门口时他晃了一下会员证。(flash)

10. 至今尚未有人能解答百慕大三角之谜。(mystery; the Bermuda Triangle)

11. 他一言不发地看着我,我第一次看出他满心充溢着骄傲。(fill)

12. 对于细枝末节的投诉,还没有让人满意的应对方法。(satisfactory; complaints)

13. 政府正为最近提出的教育改革寻求教师们的支持。(seek)

14. 警方已开始调查这个案件,搜寻那名失踪男子。(search for)

15. 另一名司机该对车祸负责,他应该支付损害赔偿。(be responsible for)

16. 报告显示,过去十年里,环境有了明显改善。(dramatic; decade)

17. 我们税制改革的新政策肯定有助于经济,唯一的问题将是如何让公众相信。(convince)

18. 她第一次意识到自己处境的潜在危险。(potential)

19. 她过去做过模特,现在决定重操旧业。(take up)

20. 你们两个同时说话,我听不懂你们在说什么。(at once)

21. 我感到我的朋友在利用我,让我为她免费照看婴儿。(take advantage of)

22. 我们决定抓住到手的任何机会。(come one's way)

Unit 9

1. 如果你需要帮助,你可以随时给我打电话。(Use "should" in conditional clauses to express things that might happen)

2. 假如她在考试中考得好,她可能在十月上大学。(Use "should" in conditional clauses to express things that might happen)

3. 我不懂他们为什么选择他而不是你,你做这份工作比他强。(instead of)

4. 所有的参加者都尽了自己最大的努力,并没有让他一个人独自干。(instead of)

5. 不管你感到过去的影响有多大,要下决心努力为将来作打算。(no matter)

6. 正是为了增添有关这些进展的细节,我们要提交以下章节。(turn in)

7. 很难将一个目的与另一个目的区分开来,因为这是一个研究项目。(separate...from)

8. 对于一个老演员来说,将真实事件与虚假的情况区分开来很难。(separate...from)

9. 要费心读完531页任务量可不小,特别是当你碰到许多新术语的时候。(plow through)

10. 儿童教育专家同时也把注意力集中到适合儿童阶段的教法和教材上。(focus...on )

11. 她已经适应了新的环境,成为了公司经理的助理。(adapt oneself to)

12. 研究表明,父母离异的孩子更容易在高中阶段退学。(drop out of)

13. 警方在一个月内抓住他五次开车超过每小时100英里,为此他被禁止驾车一年。(be banned from)

14. 我不明白我当时为什么那样做,可能你对我影响太大了。(figure out)

16. 没有人曾想到他能找到原本最适合自己的工作。(be suited for)

17. 我们现有的想法不是最终都能成为一个完整的研究项目。(end up)

18. 只要比赛精彩,谁赢谁输我没有兴趣, 因为两位赛手都是中国人。( as long as)

19. 当你对某人很担心时,你不可能对他们的痛苦不闻不顾。( care about)

20. 去年在全世界有750多架班机卷入到重大事故中。( involve in)

21. 昨天晚上,有五辆车卷入了一场事故,造成了六人死亡。(involved in)

22. 尽量使尽可能多的孩子参与到游戏中去。(involve...in)

23. 例如,在那些人们阅读《经济学家》杂志的住宅区,人们趋向于吃火鸡而不是羊肉。(for instance)

Unit 10

1. 我准备出来的地方,他准备进去。("where" to introduce an adverbial clause)

2. 我工作的地方有很多酒,我想喝时就可以喝。("where" to introduce an adverbial clause)

3. 她处于她描绘为"不幸福的状态"有五年了。(Use "what" meaning "the thing(s) which")

4. 他们玩了一晚上他们称作"拖拉机"的东西,全都感到累了。(Use "what" meaning "the thing(s) which")

5. 换言之,如果你不好好节食,你付出的代价就可能是心脏病了。(in other words)

6. 重要的是,你需要不断提高,以便在职业生涯游戏中保持前列(stay ahead)。(the bottom line)

7. 那些一次又一次提供假信息的人,应该被叫来解释他们的行为。(account for)

8. 我想,可能做得很好的孩子,没有机会证明他们的能力(competence)。(do fine)

9. 很多老师不明白,为什么学生借助因特网造出假学期论文。(figure out)

10. 有时候,只有正直才能成功地处理棘手问题。(win the day)

11. "那个人最后怎么样了?" "他因向敌人告密而受到惩罚。" (sell out to)

12. 事实教育了她,爱情不存在中间道路。(middle ground)

13. 我们应该表扬那些因学习用功通过了考试的学生。(give credit)

14. 让老师来解释为什么有那么多学生倾向于假造学期论文还真有点儿难。(sort of)

15. 如果因特网是那么有用的工具,我们在学习中就应当好好利用它。(make the most of)

KEYS:

Unit 1 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 我们不仅通过网上学习学了英语,而且学会了弥合两种文化之间的鸿沟。(not only... but also)

Suggested answer: Not only did we learn English through the online course, but we also learned to bridge the gap between the two cultures.

2. 这些工人不仅收入很低,而且他们笨重和难做的工作不被人注意和察觉。(not only... but also)

Suggested answer: Not only are the workers not well paid but also most of their heavy and difficult work is unnoticed.

3. 有些老师对网上学习非常热情(enthusiastic),而另一些老师对此却不怎么积极。(use "while" to introduce information that contrasts with the main clause)

Suggested answer: Some teachers are enthusiastic about online learning while some others don't have a positive attitude towards it.

4. 这所大学强调理论的重要性,那所大学强调自己动手的重要性。(use "while" to introduce information that is different from the main clause)

Suggested answer: This college places importance on theories, while that one places importance on becoming able to do things by oneself.

5. 学生们在暑假期间也能进入图书馆。(access to)

Suggested answer: The students have access to the library during the summer vacation.

6. 学生参加在线语言课程学习,学生父母和教师则被要求对其学习活动给予意见。(participate in) Suggested answer: The pupils participated in the online language classes and their parents and teachers were asked to give their comments on their learning activities.

7. 居住在以英语为母语的家庭里是提高英语水平、认识另一种文化的理想途径。(an insight into) Suggested answer: To live in a family whose native language is English is the ideal way to further improve one's English and gain insight into a new culture.

8. 为了跟上师生不断变化的需求,在线课程进行了改进。(keep up with)

Suggested answer: The online course has been improved to keep up with the ever-changing expectations from teachers and students.

9. 她很生气,真想冲他吼,但还是决定让自己不要失控。(feel like doing)

Suggested answer: She was angry and felt like shouting at him, but she was determined not to lose her self-control.

10. 政府要采取什么行动来控制目前的局势还很不明朗。(far from)

Suggested answer: It's still far from clear what action the government would like to take to control the present situation.

11. 小女孩感到很尴尬,觉得难以用英语与他人交流。(communicate with)

Suggested answer: The little girl was embarrassed and found it difficult to communicate with others in English.

12. 这几点我想引起你们注意。(a couple of)

Suggested answer: Here are a couple of points I wanted to draw your attention to.

13. 既然我们对彼此的了解更深了一层,我们相处起来就更融洽了。(now that)

Suggested answer: Now that we know a little more about each other, we get along better.

14. 我在昨天的报纸上偶然看到了一个有趣的故事。(come across)

Suggested answer: I came across an interesting story in yesterday's newspaper.

15. 他们有很多课堂活动,并且还要参加在线讨论。(in addition)

Suggested answer: They have a lot of classroom activities, and in addition they are required to have online discussions.

16. 周末我呆在家里,反思所发生的一切。(reflect on)

Suggested answer: I stayed at home during the weekend and tried to reflect on what had happened.

17. 诊所设备齐全,能为社区人民提供基本的医疗保障。(provide...for)

Suggested answer: The clinic has everything it needs to provide basic health care for people in the

18. 显然她最终所做出的决定受到了很多因素(factor)的影响。(play a role in)

Suggested answer: Clearly there are many factors that play a role in the final decision she has made.

19. 制定计划时,我们应考虑到工作中会出现一些意料不到的变故。(allow for)

Suggested answer: When we are making a plan we should allow for some unexpected changes that will appear in the course of our work.

20. 现阶段我们的技术是比较先进,但其他国家正在赶上我们。(catch up with)

Suggested answer: At the moment our technology is more advanced, but other countries are catching up with us.

21. 如果谁有更好的想法,请说出来。(speak up)

Suggested answer: If anyone has a better idea, please speak up.

22. 孩子们没有认识到吸烟的危害。(aware of)

Suggested answer: The children are not aware of the danger of smoking.

23. 在线课程系统(system)过去不但用起来麻烦,而且效率也不高。(not only...but also)

Suggested answer: The online course system was not only difficult to use but it was not effective either. 24. 这房子太旧了,所以我认为它不值那么高的价钱。(be worth)

Suggested answer: It's a very old house so I don't think it's worth so high a price.

25. 在你做出最终决定之前,有许多网络课程值得先去看一看。(be worth)

Suggested answer: There are many online courses that are worth looking at before you make your final choice.

Unit 2 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 客人到达时,外交部长在门口迎接他们。(as introducing a clause for an action happening at the same time)

Suggested answer: The Foreign Minister is now at the door greeting his guests as they arrive.

2. 我到达邮电局时,才发现自己把信留在家里了。(as introducing a clause for an action happening at the same time)

Suggested answer: Just as I reached the post office, I discovered I had left the letter at home.

3. 走在街上时,他碰到了以前的老师,老师如今退休了(retire)。(while +-ing introducing another action happening at the same time)

Suggested answer: While walking on the road, he met his former teacher who has now retired.

4. 在赞成你文章的主要观点的同时,我得指出里面的某些由于粗心大意而犯的错误。(while +-ing introducing another action happening at the same time)

Suggested answer: While agreeing with the main point of your paper, I have to point out some of the careless mistakes in it.

5. 他们在市中心有一栋房子,在郊区(suburb)有一栋别墅(villa)。(as well as)

Suggested answer: They own a house in the center of the city as well as a villa in a suburb.

6. 父母应该认识到,自己的孩子不仅是孩子,而且还是独立的个体(individual)。(as well as) Suggested answer: Parents should realize that their children are kids as well as individuals.

7. 两周前我写信问那所网上学校如何买到课本,他们的回答咄咄逼人,让我很生气。(make one's blood boil)

Suggested answer: A week ago I wrote to ask the online school how to get the textbooks, but their offensive response made my blood boil.

8. 想到他们期终考试舞弊(cheat)我就生气。(make one's blood boil)

Suggested answer: It makes my blood boil to think that they cheated on the final exam.

9. 也许听听轻音乐会消除你心中的一些不安。(knots in one's stomach, get rid of)

Suggested answer: Maybe listening to light music will help you get rid of some of the knots in your stomach.

10. 我们需要抛弃这样的想法,即完全听父母话的孩子就是好孩子。(get rid of)

Suggested answer: We need to get rid of the idea that a good child is one who listens to everything his or her parents say.

11. 新闻里满是大学毕业生(graduate)工作变换太多而麻烦多多的故事。(full of)

Suggested answer: The news is full of stories about college graduates who are in trouble when they change their jobs too often.

12. 许多父母承认理解自己的孩子有困难。(relate to)

Suggested answer: Many parents admit they have difficulty in relating to their children.

13. 如果你想做个好家长,你就需要有耐心,保持与孩子的交流畅通。(lines of communication) Suggested answer: If you want to be a good parent, you need to have patience and keep the lines of communication open with your child.

14. 你需要做的第一件事就是敞开心扉与邻居交流。(lines of communication)

Suggested answer: The first thing you need to do is to open the lines of communication with your neighbors.

15. 他伸手去抓酒瓶,但并没有喝,而是将它推过桌面给她。(reach for)

Suggested answer: Instead of drinking the wine he reached for, he pushed it across the table toward her. 16. 他伸手去拿遥控器(remote control),然后按下(press)"播放"按钮。(reach for)

Suggested answer: He reached for the remote control and pressed the "Play" button.

17. 她需要安静地坐下来,休息休息,好好想想他所说的话。(in peace and quiet)

Suggested answer: She needed to sit in peace and quiet, to take a rest and try to understand what he had said.

18. 他每天走着去工作,就像他父亲曾经做过的那样。(the way)

Suggested answer: He walked to work every day the way his father had done.

19. 今天,35%的英国男人愿意做家务,而10年前是20%。(as opposed to)

Suggested answer: Today, 35 percent of British men are willing to do housework as opposed to 20 percent just ten years ago.

Unit 3 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 你应该经常锻炼,即使每天只锻炼10分钟。(even though + clause)

Suggested answer: You should always exercise, even though it's only ten minutes a day.

2. 有时候即使你不愿意,也必须把你的工作做好。(even though+ clause)

Suggested answer: Sometimes you must do your job well even though you don't like it.

3. 儿童在学习新东西时需要多加鼓励。(when + non-finite clause; encouragement)

Suggested answer: Children need lots of encouragement when (they're) learning new things.

4. 年幼时他住在一个小山村里。(when + non-finite clause)

Suggested answer: He lived in a small mountain village when (he was) a child.

5. 我一定要让他意识到自己的错误。(see to it that)

Suggested answer: I will see to it that he becomes aware of his mistakes.

6. 请你务必在周末前完成这项工作。(see to it that)

Suggested answer: Will you please see to it that this work be finished by the end of the week.

7. 他们认为最好在受伤者苏醒过来之前报告警察。(inform; come to)

Suggested answer: They thought it better to inform the police before the wounded man came to.

8. 在我们去该国北部地区的旅途中,该地区爆发了疾病。(break out)

Suggested answer: Disease broke out during our journey to the northern part of the country.

9. 你要长大成为淑女,而淑女不能说粗话。(grow up)

Suggested answer: You're going to grow up to be a lady, and ladies don't use bad language.

10. 在中国西部的沙漠上出现了一座全新的城市。(grow up)

Suggested answer: A completely new city has grown up in the desert of western China.

Suggested answer: When the department head is on leave, the young man takes over his duties.

12. 如果你不能出席晚宴,你应该尽早打电话。(make it)

Suggested answer: If you can't make it to a dinner party, you should call as soon as possible.

13. 我必须赶10点的火车,但我怕赶不上。(make it)

Suggested answer: I've got to catch the 10 o'clock train, but I'm afraid I can't make it.

14. 既然孩子都离开了家,我们可以搬到小一些的房子去住。(now that)

Suggested answer: Now that the children have left home, we can move to a smaller house.

15. 我们错过了最后一班公共汽车,只得开始步行回去。(start out)

Suggested answer: Having missed the last bus, we had to start out walking back.

16. 当妻子洗衣服时,做丈夫的就负责烧饭。(see to)

Suggested answer: While the wife was doing the washing, the husband saw to cooking.

17. 已有这么多投诉,经理会立刻解决这个问题。(complaint; see to)

Suggested answer: There have been so many complaints, so the manager will see to the problem at once. 18. 我不想让你遭受更多的麻烦。(subject...to)

Suggested answer: I don't want to subject you to any more trouble.

19. 这些产品在出厂前会经过严格测试。(subject ... to)

Suggested answer: These products are subjected to strict tests before leaving the factory.

20. 他昨晚的表演在某种程度上是一大成功,尽管有些人不这么认为。(in some way)

Suggested answer: His performance last night was in some way a great success, even if some people don't think so.

21. 这件工作需要极大的耐心,因此我认为他不合适。(call for)

Suggested answer: This job calls for great patience, so I don't think he is suitable for it.

22. 用餐完毕时,他们叫女招待过来,又要了咖啡。(call for)

Suggested answer: They called for the waitress for more coffee at the end of the meal.

Unit 4 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 董事长对这件事非常生气,以至于他把当时在办公室的每一个人都责骂了一顿。(so... that) Suggested answer: The chairman became so angry about the matter that he scolded everyone who was in the office then.

2. 处境如此糟糕以至于他在考虑要离开这家公司。(so...that)

Suggested answer: The situation got so bad that he was thinking about leaving the company.

3. 意识到自己不懂他们的语言,他开始用手势跟他们交流。(communicate, gesture, using a V-ing structure)

Suggested answer: Realizing he didn't understand their language, he began to communicate with them by gesture.

4. 在求职面试中留下一个好印象如此重要,你必须保持你的最佳状态。(job interview , at one's best, so...that)

Suggested answer: A good impression in a job interview is so important that you have to be yourself at your best.

5. 在运动场上行动比言语更为响亮。(playing field, speak louder than)

Suggested answer: On the playing field, actions speak louder than words.

6. 一些已婚妇女认为"一见钟情"是不成熟的表现。(married women, sign)

Suggested answer: Some married women believed that "love at first sight" was a sign of immaturity.

7. 所提供课程的范围包括从数学到英语,从音乐到现代艺术。(range from... to)

Suggested answer: Courses offered range from mathematics to English, from music to modern art.

8. 他们认为他们之间的关系是以相互尊重(mutual respect) 为基础的。(base upon)

Suggested answer: They believed that their relationship was based upon mutual respect.

9. 这所学校的成功之处在于他们的教学材料与每个学生的需求相吻合。(what make...successful, match)

Suggested answer: What has made the school successful is that their teaching materials match individual student's needs.

10. 你能把收音机音量调小一些吗?那么大的声音简直要把我逼疯了。

Suggested answer: Could you turn the radio down a little? The loud noise drives me crazy/ mad.

11. 缺乏锻炼和饮食不良(poor diet)是他身体不好的原因。(lack of, account for)

Suggested answer: Lack of exercise and poor diet account for his poor health.

12. 你年纪不小了,对吸烟应该自己要拿定看法了。(make up one's mind)

Suggested answer: You're not young. You should make up your own mind about smoking.

13. 他拿不定主意是去还是不去,所以他征求了他父亲的意见。(make up one's mind)

Suggested answer: He couldn't make up his mind whether to go or not, so he asked his father for advice. 14. 不管我们是否意识到,我们有时会以貌取人。(consciously or unconsciously,judge by appearances)

Unit 5 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 在文化水平低的地方, 他们用图片说明预防艾滋病的方法。(Use an attributive clause)

Suggested answer: They use pictures to illustrate ways to prevent AIDS in places where the literacy rate is low.

2. 在有些国家,HIV阳性患者感觉到种种社会压力,因而不得不放弃工作。(Use an attributive clause)

Suggested answer: In some countries, people who are HIV positive experience all the kinds of pressure from society and they have to quit their jobs.

3. 尽管联合国付出了很多努力,毒品交易(drug traffic)仍然继续增长。(despite)

Suggested answer: Despite the efforts of the United Nations, the problem of drug traffic continues to grow.

4. 尽管已采取措施推动与艾滋病的斗争, 艾滋病仍然是一种流行性疾病, 有可能夺去一代人的生命。(despite)

Suggested answer: Despite steps taken to help the battle against AIDS, it remains to be the single epidemic that threatens to wipe out an entire generation.

5. 约翰在预选赛中得了第一,高兴得跳了起来。(win the first place)

Suggested answer: John leapt into the air for joy when he won the fist place at the trials.

6. 分发有关艾滋病的宣传品在青少年教育中起着至关重要的作用。(pass out)

Suggested answer: Passing out AIDS literature plays an important role in educating teenagers.

7. 鉴于感染艾滋病病毒的人数日益增多, 政府实施了阻止艾滋病传播的计划。(in face of)

Suggested answer: In face of the growing number of people infected with the HIV virus the government has implemented programs to stop the spread of AIDS.

8. 南非将参与宣传艾滋病信息和知识、支持和关爱已感染人群和受影响(affect)人群。(join in)

Suggested answer: South Africa will join in spreading information and knowledge about AIDS, supporting and caring for the infected and affected.

9. 大多数人认为解决这个问题最简单的办法是尽量避开它。(solution to)

Suggested answer: Most find the easiest solution to the problem is to avoid it wherever possible.

10. 多数建筑商提出别的办法来解决经费(fee) 问题。(solution to)

Suggested answer: More than half the builders offered other solutions to the fee problem.

11. 市议会(council) 正采取紧急措施以预防市中心洪水泛滥。(guard against)

Suggested answer: The city council is taking emergency measures to guard against flooding in the city center.

12. 他离开时匆匆忙忙,几乎忘了大衣。(in one's haste)

13. 在你打电话之前,我已经得到了消息,但还是谢谢你。(prior to)

Suggested answer: I got the news prior to your call, but thank you just the same.

Unit 6 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 我喜欢有安妮陪着,吉米也喜欢。("so" used to add that what has just been said is also true about someone or something else)

Suggested answer: I enjoy Ann's company, and so does Jimmy.

2. "我们当中没人知道我们将在这里呆多久。" "我也不知道。" ("neither" used to show that a negative statement is also true about another person or thing)

Suggested answer: "None of us has any idea how long we're going to be here." "Neither do I."

3. "如果我丈夫没有前途,"她说,"那么我孩子也没有。" ("nor" used after a negative statement in order to introduce another negative statement containing a similar kind of information)

Suggested answer: 鈥淚f my husband has no future,鈥? she said, 鈥渢hen nor do my children.鈥?

4. 即使政府度过了这场危机,他们仍然面临着巨大的问题。("even if" used to emphasize that something will still be true if another thing happens)

Suggested answer: Even if the government survives this crisis, they still face enormous problems.

5. 每天整整四小时持续不停地运送垃圾, 他想象不到其中能有乐趣。(solid hours)

Suggested answer: He cannot imagine there will be any joy in hauling trash for four solid hours continuously every day.

6. 她乐于从事人们需要的服务, 挨家挨户帮助照料生病的孩子。(make the rounds)

Suggested answer: She enjoys doing a service for people in need and making the rounds to help with the sick children.

7. 人人都是平等的,我们要求既尊敬经济学家,也要尊敬垃圾清理工。(call for)

Suggested answer: Everyone is equal and we should call for respect for both the economists and the trashmen.

8. 与人们的看法相反,我喜欢垃圾工这项工作。(contrary to)

Suggested answer: Contrary to what people think, I love working as a trashman.

9. 我不为当垃圾工感到惭愧,可我也不会逢人就吹嘘这件事。(ashamed of, go around)

Suggested answer: I'm not ashamed of working as a trashman, but I don't go around boasting about it either.

10. 事实上,在我读他的文章之前,我既不知道这位女演员是什么地方出生的,也不知道她在哪里受的教育。(neither ... nor)

Suggested answer: In fact, until I read his article I knew neither where the actress was born nor (where she was) educated.

11. 男孩不敢正视母亲,因为他没有履行不与那些男孩交往的承诺。(look somebody in the eye, stay away)

Suggested answer: The boy could not look his mother in the eye because he had not kept his promise to stay away from those boys.

12. 他认为诗人试图在诗中赞扬老虎的威力,我想这一论点是站不住脚的。(hold water)

Suggested answer: I don't think his argument that the poet tries to praise the power of the tiger in the poem holds water.

13. 宿敌可以成为新友,哪怕他们的国家利益不完全一致。(even if)

Suggested answer: Old enemies can become new friends even if their national interests are not in complete agreement.

14. 我只做让我兴奋的工作,哪怕它意味着失去(turn down)很多钱。(even if)

Suggested answer: I only take on work that excites me, even if it means turning down lots of money.

15. 这车跑了那么多英里怎么还能好好的?(stay in)

Suggested answer: How has the car stayed in such good condition after all those miles of traveling?

16. 当然,他们还没有从学校回来。但别忘了,现在才三点钟呢。(after all)

Suggested answer: Of course they have not been home from school yet! It's only three o'clock, after all. 17. 你不能够转来转去这样询问(inquiry),除非你带上一名警察。(go around)

Suggested answer: You just can't go around making such inquiries unless you take a policeman with you. 18. 第二天,在法庭(court)上,那个女人进一步告诉法官,她的邻居还曾入室行窃好几次。(go a step further)

Suggested answer: The next day, in the court, the woman went a step further and told the judge that her neighbor had broke into people's houses quite a few times.

Unit 7 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 我想今晚我情愿呆在家里不出去。(rather than)

Suggested answer: I think I'd like to stay at home this evening rather than go out.

2. 与其整日开着车子到处找地方停车,你为何不乘公交车上班呢?(rather than)

Suggested answer: Rather than driving around all day looking for somewhere to park, why don't you take a bus into town?

3. 不幸的是她在爬山时把一条腿摔断了。(have + object + V-ed)

Suggested answer: Unfortunately, she had her leg broken while climbing the mountain.

4. 在我把这篇文章(essay)交给李教授前,我应该请人把它润色一下。(polish, have + object + V-ed)

5. 警方召开会议讨论分析(analyze)过去几个月中多起抢劫案的细节。(the details)

Suggested answer: The police held a meeting to discuss and analyze the details of a number of robberies that have occurred over the past few months.

6. 在法庭(court)上,她请求法官宽恕自己的丈夫。(have mercy on)

Suggested answer: In the court, she asked the judge to have mercy on her husband.

7. 我把自己的电话号码给别人总是很谨慎的。(cautious)

Suggested answer: I've always been cautious about giving people my phone number.

8. 看到小女孩向自己走来,他站了起来,递给了她一本书。(get to one's feet)

Suggested answer: Seeing the little girl coming up to him, he got to his feet and handed her a book.

9. 他写的书总是很受青年人欢迎(popular),这本书也不例外。(exception)

Suggested answer: His books are always popular with young people and this one is no exception.

10. 在调查(survey)中他们发现大部分人不主张使用暴力。(advocate)

Suggested answer: In the survey, they found that most of the people did not advocate the use of violence. 11. 作者说这本书是为年龄在5-7岁的儿童写的。(intend)

Suggested answer: The writer said the book was intended for children aged 5-7.

12. 美国再也不能像在冷战初期时那样控制世界经济了。(dominate, the Cold War)

Suggested answer: Never again will the United States dominate the world economy as it did in the early Cold War.

13. 老实说,我希望能看到你取得你有能力取得的成就。(capable)

Suggested answer: To tell you the truth, I want to see you achieve what you are capable of.

14. 持械抢劫的受害者只有在肯定抢劫犯消失在黑暗的街道之后才敢呼救。(the victims of armed attacks, not... until, fade)

Suggested answer: The victims of armed attacks did not dare to shout for help until they were sure that the robbers faded down the darkened street.

15. 他脸色苍白,就好像在街上被人抢劫过似的。(as if, rob)

Suggested answer: He looked pale as if he had been robbed in the street.

16. 我不假思索地转过身,在愤怒和恐惧中开了枪。

Suggested answer: I turn and without really thinking, angry and frightened, I shot.

17. 我们珍惜自己行动的自由,劳动的果实和我们的生命。(hold dear)

Suggested answer: We hold dear our freedom to move about, the fruits of our labor, and our own lives.

18. 唯一的可能性是这两起谋杀案都是由同一个人干的。(commit)

Suggested answer: There's only a possibility that the same person committed the two murders.

19. 政府宣布了在年底前增加五万个工作岗位的打算。(intention, create)

Suggested answer: The government announced its intention to create 50,000 jobs by the end of the year. 20. 我看到两个男子面对面站在那儿,一句话也没有说。(face to face)

Suggested answer: I saw two men standing there face to face without a word.

Unit 8 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 他创作的诗很洗练,这是让我最着迷之处。(with an attributive clause) (simplicity; fascinating) Suggested answer: His poems have an apparent simplicity, which is most fascinating to me.

2. 说到找工作,读过大学的人有很大优势。(with an attributive clause) (advantage; when it comes to) Suggested answer: People who have been to university have a big advantage when it comes to looking for jobs.

3. 他工作越辛苦,就越感觉快乐。(with "the more/less..., the more/less" structure to say that if a particular activity increases, another change happens as a result)

Suggested answer: The harder he worked, the happier he felt.

4. 一般来说,一个人年纪越大,就越有经验。(with "the more/less..., the more/less" structure to say that if

a particular activity increases, another change happens as a result)

Suggested answer: Generally speaking, the older a man gets, the wiser he gets.

5. 总统40分钟的演说被掌声反复打断。(applaud)

Suggested answer: The President was applauded repeatedly during his 40-minute speech.

6. 这个职位的合适人选必须显示出独立工作的能力。(capacity)

Suggested answer: The right person for the job must show a capacity to work independently.

7. 河谷土地肥沃,好收成是十拿九稳的事。(fertile; certainty)

Suggested answer: The valley was fertile, and a good crop was a near certainty.

8. 除非是急事,白天请不要打搅我。(disturb; emergency)

Suggested answer: Please avoid disturbing me during the day unless it's an emergency.

9. 经过门口时他晃了一下会员证。(flash)

Suggested answer: He flashed his membership card as he passed through the door.

10. 至今尚未有人能解答百慕大三角之谜。(mystery; the Bermuda Triangle)

11. 他一言不发地看着我,我第一次看出他满心充溢着骄傲。(fill)

Suggested answer: He looked at me without speaking, and for the first time I could see the pride that filled him.

12. 对于细枝末节的投诉,还没有让人满意的应对方法。(satisfactory; complaints)

Suggested answer: There is no satisfactory method of dealing with minor complaints.

13. 政府正为最近提出的教育改革寻求教师们的支持。(seek)

Suggested answer: The government is seeking support from teachers for its latest educational reforms.

14. 警方已开始调查这个案件,搜寻那名失踪男子。(search for)

Suggested answer: The police have started on the case of searching for the missing man.

15. 另一名司机该对车祸负责,他应该支付损害赔偿。(be responsible for)

Suggested answer: The other driver was responsible for the accident, and he should pay for the damage.

16. 报告显示,过去十年里,环境有了明显改善。(dramatic; decade)

Suggested answer: The report shows that there have been dramatic improvements in the environment in the past decade.

17. 我们税制改革的新政策肯定有助于经济,唯一的问题将是如何让公众相信。(convince)

Suggested answer: Our new policy on tax reform will certainly help the economy. The only problem will be how to convince the public.

18. 她第一次意识到自己处境的潜在危险。(potential)

Suggested answer: For the first time she realized the potential danger of her situation.

19. 她过去做过模特,现在决定重操旧业。(take up)

Suggested answer: She used to be a model and has decided to take it up again.

20. 你们两个同时说话,我听不懂你们在说什么。(at once)

Suggested answer: I can't understand what you're saying when you both talk at once.

21. 我感到我的朋友在利用我,让我为她免费照看婴儿。(take advantage of)

Suggested answer: I felt that my friend was taking advantage of me as a free babysitter.

22. 我们决定抓住到手的任何机会。(come one's way)

Suggested answer: We're determined to take every opportunity that comes our way.

Unit 9 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 如果你需要帮助,你可以随时给我打电话。(Use "should" in conditional clauses to express things that

Suggested answer: Should you need any help, you can always phone me.

2. 假如她在考试中考得好,她可能在十月上大学。(Use "should" in conditional clauses to express things that might happen)

Suggested answer: Should she do well in her exams, she will go to college in October.

3. 我不懂他们为什么选择他而不是你,你做这份工作比他强。(instead of)

Suggested answer: I can't understand why instead of choosing you for the job, they chose him, even though you're better

4. 所有的参加者都尽了自己最大的努力,并没有让他一个人独自干。(instead of)

Suggested answer: Instead of making him do everything on his own, all the participants are doing their best.

5. 不管你感到过去的影响有多大,要下决心努力为将来作打算。(no matter)

Suggested answer: No matter how much you feel the pull of the past, make a determined effort to look to the future.

6. 正是为了增添有关这些进展的细节,我们要提交以下章节。(turn in)

Suggested answer: It is to add the detail of these developments that we shall turn in the following chapters.

7. 很难将一个目的与另一个目的区分开来,因为这是一个研究项目。(separate...from)

Suggested answer: It is difficult to separate one aim from the other as it is one research project.

8. 对于一个老演员来说,将真实事件与虚假的情况区分开来很难。(separate...from)

Suggested answer: It is hard for an old actor to separate true events from untrue ones.

9. 要费心读完531页任务量可不小,特别是当你碰到许多新术语的时候。(plow through) Suggested answer: Five hundred and thirty-one pages is a lot to plow through, particularly when you have come across so many new terms.

10. 儿童教育专家同时也把注意力集中到适合儿童阶段的教法和教材上。(focus...on )

Suggested answer: The specialists in child education also focus their attention on the methods and materials right for children.

11. 她已经适应了新的环境,成为了公司经理的助理。(adapt oneself to)

Suggested answer: She adapted herself to changed conditions, and became an assistant for the company manager.

12. 研究表明,父母离异的孩子更容易在高中阶段退学。(drop out of)

Suggested answer: Research suggests that children whose parents are separated are more likely to drop out of high school.

13. 警方在一个月内抓住他五次开车超过每小时100英里,为此他被禁止驾车一年。(be banned from)

was banned from driving for a year.

14. 我不明白我当时为什么那样做,可能你对我影响太大了。(figure out)

Suggested answer: I can't figure out why I did it that way at that time, maybe you have too much influence on me.

15. 他本人非常崇尚自由,他宁愿死也不愿过没有自由的生活。(would rather...than)

Suggested answer: He himself believed in freedom, so much so that he would rather die than live without it.

16. 没有人曾想到他能找到原本最适合自己的工作。(be suited for)

Suggested answer: No one ever thought he could find a job for which he would have been ideally suited. 17. 我们现有的想法不是最终都能成为一个完整的研究项目。(end up)

Suggested answer: Not every idea we have is going to end up as a full research project.

18. 只要比赛精彩,谁赢谁输我没有兴趣, 因为两位赛手都是中国人。( as long as)

Suggested answer: I haven't really much interest in who wins or loses just as long as it's an exciting match as both players are Chinese.

19. 当你对某人很担心时,你不可能对他们的痛苦不闻不顾。( care about)

Suggested answer: When you care about someone you can't just look away when they're in pain.

20. 去年在全世界有750多架班机卷入到重大事故中。( involve in)

Suggested answer: More than 750 airliners throughout the world were involved in fatal accidents last year.

21. 昨天晚上,有五辆车卷入了一场事故,造成了六人死亡。(involved in)

Suggested answer: An accident in which five cars were involved caused the death of six people last night. 22. 尽量使尽可能多的孩子参与到游戏中去。(involve...in)

Suggested answer: Try to involve as many children as possible in the game.

23. 例如,在那些人们阅读《经济学家》杂志的住宅区,人们趋向于吃火鸡而不是羊肉。(for instance) Suggested answer: In the neighborhoods where people read The Economist, for instance, they tend to eat turkey rather than lamb.

Unit 10 Part 11 Translation from Chinese to English

Directions: Translate the following sentences into English according to the requirements.

1. 我准备出来的地方,他准备进去。("where" to introduce an adverbial clause)

Suggested answer: Where I am ready to step out, he is ready to step in.

2. 我工作的地方有很多酒,我想喝时就可以喝。("where" to introduce an adverbial clause) Suggested answer: Where I worked there was plenty of wine I could drink whenever I wanted to.

相关推荐
相关主题
热门推荐